Coaching

'What do you want to be when you grow up? Kind said the boy'

- Charlie Mackesy

Coaching

“Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door: bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.”
NOBCO

In voorjaar 2008 heb ik mijn jaaropleiding afgerond bij de Academie voor Coaching.
Daarna was ik ingeschreven bij de NOBCO maar door omstandigheden kwam er niets van die eigen praktijk. Enkele jaren later was het tijd, om naast de trainingen, ook als coach aan de slag te gaan.

Als coach ben ik betrokken, eerlijk, gebruik ik humor, sta ik naast je en houd ik je spiegels voor. Als klant heb je een vraag of een doel en als coach gebruik ik mijn kennis en ervaring om je hierbij te ondersteunen. Ik sluit aan bij je vraag, als de vraag niet bij me past, ken ik vast een goede coach die beter bij je past.

Een coachingsgesprek duurt ongeveer een uur, we stellen van tevoren vast hoeveel afspraken we nodig hebben en evalueren regelmatig of we op de goede weg zijn.
Als het arbeidsvragen betreft is een ‘coaching on the job’ zeker mogelijk en naar blijkt vaak erg helpend.

Coachen doe ik onder andere voor Innervida.nl waar ik bijvoorbeeld onderdeel ben van het jaartraject voor Middin, een grote zorgorganisatie in Zuid Holland. Ook bij Jongerenwerk Utrecht, waar ik gevraagd ben progressiegericht coachen op de kaart te zetten.

In corona tijd kunnen we gewoon doorgaan met onze gesprekken. Dit kan bijvoorbeeld online of tijdens een wandeling.

Let op:
In ons land mag iedereen zich ‘coach’ noemen. Het nadeel hiervan is dat je als klant niet weet of je met een professionele coach te maken hebt of met iemand die dat graag wil zijn. Vraag dus gerust naar de basisopleiding en vervolgscholing.

Begeleide intervisie

In een intervisie kom je met een vaste groep gelijkgezinden regelmatig bij elkaar in een bijeenkomst die verder gaat dan een “goed gesprek over het werk” of een middag gezellig bij kletsen. Door te reflecteren op en feedback te geven naar elkaar, gericht op professionalisering of ontwikkeling vergroot je je vaardigheden.

Je leert van elkaars ervaringen en creativiteit. Dankzij de krachtige spiegel van gelijkgezinden leer je je eigen sterke en zwakke kanten kennen en leer je een gedragsrepertoire ontwikkelen dat gericht is op verandering; je krijgt inzicht in zichzelf.

Omdat reflectie aan de basis van ontwikkeling naast training staat, ben ik al jaren ook als intervisie begeleider aan het werk. Ik kan het model kiezen wat past bij de vraag, of een model trainen aan de groep zodat jullie er zelf mee verder kunnen.
Het is gebruikelijk om zeker vier bijeenkomsten te doen met het team voor ze doorgaan.

Ik kan je ook helpen met de verplichte reflectieverslagen voor beroepsvereniging of opleiding.

Client Logo

“Diana is een toegewijde coach, die de ander vanuit respect en deskundigheid benadert en begeleidt. Zij weet met compassie de ander te benaderen, uit te nodigen en te prikkelen om weer terug te keren naar je eigen IK en bewust te worden van wat jou drijft, waar je uitdagingen liggen, wat je krachten en valkuilen zijn. Door de ander te begeleiden naar zelfreflectie maakt zij de stap vooruit weer mogelijk. Toegankelijk, gedreven, eerlijk, recht door zee, vriendelijk, veilig en begripvol maakt Diana een zeer prettige coach die ik een ander aan zou raden.”

Jojanneke Walters Werkzaam bij Middin/ Levin en ZZP-er ( JCWzorg)
Client Logo

“In 2016 heeft Diana onze teams bij De Wilg gecoacht bij het opzetten en (weer) oppakken van de intervisiebijeenkomsten. Een aantal van onze collega’s hadden al ervaring met intervisie en voor andere was dit helemaal nieuw. Diana heeft de oplossingsgerichte intervisie methode aangereikt die de teams zich eigen hebben kunnen maken in het afgelopen jaar. Zowel de coaching als de intervisiebijeenkomsten hebben in positieve zin bijgedragen aan de teambuiling. Het contact met Diana was prettig! Uitleg was laagdrempelig en zonder iets op te leggen. Ze had snel door wie welke rol had binnen een team en gaf deze inzichten ook terug aan de teams. Het was fijn dat Diana in de eerste bijeenkomst de leiding pakte en liet zien hoe een intervisiebijeenkomst goed kan verlopen. De volgende begeleide bijeenkomsten trok zij zich wat meer terug en spiegelde zij voor de teamleden. Diana geeft mensen op een prettige manier feedback en vertrouwen.”

Sofie Kock De Wilg, Utrecht