Training

Theorie en praktijk verbinden geeft energie

Training

Al bij mijn eerste werkgever, Fornhese kinderpsychiatrie, begon ik met workshops geven. Hoe vertaal je de theorie van de psychiater naar de behandelgroep?
Bij Bureau Jeugdzorg was ik vanaf 2005 betrokken bij de ontwikkeling van de functiescholing voor (gezins)voogden. Daar heb ik de kans gekregen om een trainersopleiding te volgen bij Karin de Galan en leerde ik nog beter trainingen te ontwerpen en te geven.
Ik vind het belangrijk dat een training voelt als een cadeau, van je werkgever of aan jezelf. Even niet op de werkvloer, maar samen nieuwe dingen en technieken uitproberen en je werkpraktijk leggen op wat ik kom brengen. Als trainer sluit ik aan bij de groep, gebruik ik humor en ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid.

De trainingen die ik geef gaan over communicatie. Of het nu de leiderschapstrainingen bij Innervida zijn, of de training progressiegerichte coaching bij het Jongerenwerk in Utrecht, training over de Meldcode, het gaat over hoe jij communiceert.
Ik werk graag met een trainingsacteur, dan kun je gelijk wat uitproberen en krijg je opbouwende feedback, waar je mee verder kan.   Ik maak trainingen ook op maat voor organisaties. De opdrachtgever heeft een doel, dit bespreken we samen en ik maak er een programma op, wat we natuurlijk evalueren: het is de bedoeling dat een training effect heeft, anders is het zonde van het geld en de tijd. Een haalbaar programma is interessant voor de opdrachtgever en de deelnemers, we bedenken samen hoe we het rendement groter maken en vasthouden.

Workshops

Workshops zijn eigenlijk mini-trainingen, ze moeten smaken naar meer.
Zo geef ik bijvoorbeeld workshops over ‘praten met kinderen’, ‘complexe scheiding’ of over onderdelen van progressiegerichte coaching.
Ook bij de workshops gaan we actief aan de slag.
Client Logo

“Diana gaf mij training bij Samen Veilig Midden-Nederland. Hierbij was het helpend dat Diana enorm veel ervaring heeft in de praktijk en dit weet te koppelen aan verschillende theorieën. Door middel van veel voorbeelden en ervaringen uit de praktijk is het makkelijker om de stof te begrijpen en krijg je bruikbare tips om met je eigen werk verder te kunnen. Ik heb Diana ervaren als meedenkend. Ze neemt de tijd om je persoonlijk te woord te staan en naar je te luisteren, persoonlijk, maar ook werkgerelateerd. Ze wil je verder helpen en coachen waar zij kan, met al haar ervaring. Deze deelt ze graag en zet dit in om een ander verder te helpen.”

Nadieh Trommelen Jeugdbeschermer bij Samen Veilig Midden-Nederland
Client Logo

“Diana is een prettige en goede trainster omdat ze voorafgaand aan een training duidelijk is in haar verwachtingen en deze ook goed afstemt. Ook is ze inhoudelijk sterk, waarbij ze kan putten uit haar eigen ruime ervaring als jeugdbeschermer. Ik waardeer haar persoonlijke benadering en gevoel voor humor. Dat is ook zichtbaar in hoe ze met deelnemers in de groep omgaat. Ze creëert een veilige oefenomgeving door open te staan voor deelnemers, en zo nodig ook de trainingsvormen aan te passen aan wat de groep nodig heeft. Ze heeft lef en durft daar waar nodig te confronteren, en is tegelijk empathisch waardoor ze goed aansluit bij de verschillende mensen en hun leerbehoeften. Ik zie er altijd weer naar uit om met haar samen te werken.”

Hans van Duijn Trainingsacteur, assessmentacteur, co-trainer
Client Logo

Diana is een prettige persoonlijkheid en kundig trainer. Een persoonlijke aanpak, empatie, humor en een veilige leeromgeving brengt zij mee. Diana heeft een groep (vak-)docenten met een variëteit aan hulpvragen in relatief korte tijd geholpen zich te ontwikkelen tot steviger docenten die hun werk beter kunnen managen en daardoor ook in de klas beter functioneren.

Eduard Nagel Director at Bonaventura College